Henk

Henk Walters hier, presentator van de hitparade bij Radio Holland Online.

Radio zat er bij mij al vroeg in, tijdens mijn jeugdjaren bestond er voor kinderen het speelgoed Mecano, ijzeren plaatjes, stripjes, boutjes en moertjes, waarmee je je fantasie de vrije loop kon laten, zo ook bij ondergetekende.
Ik maakte van dit speelgoed mijn eerste zelfgemaakte zogenaamde radio, het enigste wat ontbrak was de muziek! In de jaren 70 en 80 bestonden er in Rotterdam heel veel zendpiraten, waar ik veel contact mee had, na public relations, wat ik samen met mijn vrouw bij een radiostation in Ridderkerk gedaan heb, waar ik van één van deze stations een uitnodiging kreeg om eens langs te komen.
Ik was al voorzichtig bezig om te leren programma’s te maken, en werd bij dat station, Radio Palemino, ineens voor de leeuwen geworpen, om één van de dj’s te vervangen, en natuurlijk in zo’n situatie, ging alles fout, maaaaaar, van fouten kun je leren.
Ik ben zelfs nog bezig geweest om één station voor Rotterdam te realiseren met een aantal dj’s, wat helaas niet gelukt is. Een aantal jaren hier en daar gedraaid, maar toen kwam de klad erin, tot dat een collega in 2008 bij me kwam om een internetradiostation te gaan beginnen, och……. heel wat anders dan met draaitafels! Ik ben me daar in gaan verdiepen, en programma’s gaan maken bij die collega, daarna bij diverse stations gedraaid, tot ik in 2014 een aanbod kreeg bij Radio Holland Online, waar ik nog steeds actief ben met de hedendaagse Nederlandstalige muziek.

Groet, Henk.